GIP_2695_v1-1024x682

Споделените електромобили Spark в София трябва да станат 100 до края на годината

В София вече има 60 електромобила в схемата за споделени електромобили Spark. За петте месеца от стартирането си досега платформата успя да увеличи двойно автопарка и да удвои обхвата на зоните, в които може да се наеме или освободи електромобил от схемата.

“Щастлив съм да заявя, че представянето на Spark надмина очакванията ни. За пет месеца достигнахме 60 електромобила, над 10 000 регистрирани потребителя, около 150 индивидуални сесии на ден и два пъти по-голяма зона за наем и освобождаване на колите,” заяви Стефан Спасов, изпълнителен директор на Spark. По думите му, подобно развитие дава на команията увереност да си постави високи цели – 100 електромобила до края на 2018 г., 250 до края на 2019 г.

„Споделеният транспорт става все по-разпространен в света и ние в ДЗИ имаме готовност да подкрепим развитието на тези тенденции и в България“, заяви Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ, която е партньор в схемата за споделените електромобили.

„Гордеем се, че именно Volkswagen е партньор на Spark и нашият най-малък модел Volkswagen e-up! в момента поставя София сред най-модерните столици по света с услугата споделено ползване на електрически автомобил”, подчерта Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ, официален вносител леките и лекотоварни автомобили с марка Volkswagen и Audi за България. „Освен удобството, екологичността и удоволствието, което e-up! предлага, той се превръща в посланик и учител по електормобилност и я прави буквално достъпна за всеки със смартфон”, допълва Татцер.

Spark е съвместен проект на Eldrive – компания, специализирана в изграждане и управление на инфраструктури от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили – и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *