tires-913588_960_720

Мобилни пунктове ще събират стари гуми в “Красна поляна” на 19 и 20 януари

Мобилни пунктове ще събират стари гуми от домакинствата в район “Красна поляна” на 19 и 20 януари. Оттам информираха, че този петък и събота ще бъдат отворени временни стационарни пунктове на ъгъла на бул. “Вардар” с бул. “Ал. Стамболийски” и ул. “Освобождение” 25 – на паркинга югозападно от районната администрация на “Красна поляна”. На адресите, на които има разкрити пунктове, стари гуми могат да предават всички желаещи, независимо от района на местоживеене, уточниха от общината.

Това е четвъртата поредна инициатива на Столичния инспекторат, която е част от мерките за подобряване на качеството на атмосферния въздух в София, посочват от прес-службата на СО. Тя е насочена към намаляване на изхвърлянето на стари гуми до кофите за смет и минимизиране на възможността да бъдат изгаряни за отопление, допълниха от Столична община.

В рамките на предходните две акции, организирани в районите “Младост” и “Овча купел”, са били събрани близо 3000 гуми. Само през последния уикенд в районите “Люлин” и “Връбница” са били събрани 800, се посочва в съобщението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *